5. huhtikuuta 2017

Kilpisjärvelle lunta etsimään.

Sanotaan että Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen. Mutta niin on nykyään talvetkin. Tämän talven hiihto saldo täällä länsi rannikolla on aika nolo. Yleensä pohjanmaan lakeuksilla pääsee edes jonkinverran hiihtämään lumisilla pelloilla tai joen jäällä. Tänä talvena (tai siis viime talvena, onhan jo kevät) lakeuksilla hiihtämisessä olikin ihan erilainen tekemisen meininki.


Mutta lumen puute ei estä hiihtämästä. Jos hinku on kova niin minähän hiihdän, vaikka savisella kyntöpellolla. Ei se ole ihme että suomalaisia pidetään maailmalla outoina. Tuskin muiden maiden kansalaiset hiihtelis sänkipellossa. Tai ainakaan nauttisi siitä.


Suksen pohjat ei vaan oikein tykänneet pellolla hiihtelystä. Tämän härkäpäisen ekskursion päätteeksi pohjia piti huoltaa oikein huolella. Ensin pestiin / hinkattiin savi pois. Sen jälkeen huolto sujui jo perinteisemmillä menetelmillä.


Mutta eipä tämä ollut ainoa surkea hiihtotalvi. Kuva-arkistoni uumenista löysin pari otosta vuosien takaa. Talvi 2013-2014 oli myös melko vähäluminen. Lasten kanssa oli tietenkin helpompi retkeillä kun pienokaiset eivät hukkuneet nietoksiin.

Kurpanvuorella 29.12.2013

Santavuorella 24.3.2014
Koska täältä ei lunta löydy on parempi siirtyä paremmille apajille. Ensi maanantaina (10.4.) mun yhden miehen retkikunta siirtää luunsa ja kamppeensa Kilpisjärvelle. Tarkoitus olisi pari viikkoa hiihdellä vähemmän savisilla lakeuksilla. Ehkä nähdään siellä, kuka tietää.

Ja reissuni raporttiani odotellessanne voitte käydä lukemassa ja ihailemassa kahden muun blogaajan reissuja Kilpisjärven maastoissa tältä talvelta seuraavista linkeistä:

Arctic Monkey: Halti ja Käsivarren erämaa 2017

Mikko Karjalainen Photography & Hiking: Looking for arctic char in the northern winds of Käsivarsi


5 kommenttia:

  1. Siellä tavattiin, Termisjärven autiotuvalla. Kärsivällisesti odottelit, että kuume laskee ja matkasi pääsee jatkumaan. Ihailen kärsivällisyyttäsi sitä odotellessasi. Kiitos kartan lainasta, siellä se odottaa luontotuvan tiskin alla. Tulimme pois Ailakkavaaran kautta, hieno päätös reissulle. Hikisin reissuterveisin Petri ja Soile.
    Petri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Oli hauska tavata ja kiva että saatoin olla avuksi. Hain kartan jo luontotalolta. Hyvä että pääsitte perille. Mukavaa kevään jatkoa teille.

      Poista
  2. Olipa rauhallinen ja ystävällinen vaeltaja vaikka reissusi meni aikalailla mönkään sairastumisen takia. Kiva oli tavata ja keskustella vaeltamisesta, varusteista ja vinkeistä Termisjärven tuvalla.
    Terveisin Ilpo, Sari ja Veera
    Ps. Veera haaveilee ensi vuonna haltilla käynnistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa teille. Oli kiva tavata ja mukava kuulla teistä täällä www maailmassa. Joo, reissu meni vähän mönkään, mutta ei se kiukuttelemalla muutu. Olen ollut siellä jo niin monta kertaa ettei se siksi isommin harmita. Uusi kokemus ja oli mulla mukava reissu silti vaikka lyhyeksi jäikin. Veera on kyllä ihailtavan reipas tyttö. Kerrohan terveiset Vilzu sedältä ;-) Haltillehan pitää lähteä jos sinne halajaa. Kaikkea hyvää teille. Ehkä tavataan taas tuntureilla...

      Poista
  3. Hei.Olit joutunut jäämään telttaan ennen Termistä ja meille kävi samoin vappuaattona ,kun iski tosi itätuuli lumen kanssa vastaan. Maattiin parikymmentä tuntia teltassa ja vappuaamuna päästiin kämpälle .Termis antoi pari harria. Terv toinen Pitsuksella istuskelleista eläkel. ja toinen rautujen kalastaja viime elokuulta. Tuntureille takaisin , ja hyvää kevättä

    VastaaPoista