18. tammikuuta 2017

Ällöttävä sukka testi.



Lojuuko teillä koskaan lattioilla haisevia sukkia? Meillä ei enää. Sukat jää edelleen joskus lattialle, mutta ne ei enää haise. Jalkani eivät ole muuttuneet eikä meillä käytetä uusia ilmanraikastimia, mutta sukat on erilaiset.

Vain Luoja tietää kuinka monia sukkia olen eämäni aikana käyttänyt. Minkä ihmeen takia en ole aikaisemmin hankkinut merino sukkia. On ne vaan mahtavat. Kerronpa nyt vähän kokemuksistani ja kertakaikkisen ällöttävästä sukka testistäni.

Ostin uudet sukat joiden valmistuksessa on käytetty suurimmalta osalta merino villaa. Kiskaisin sukat jalkaan suurin odotuksin, sillä olin netistä lukenut ylistäviä kommentteja merino sukkien käyttäjiltä. Yksi kehui kuinka ne on lämpöiset hiottuaankin. Toinen kertoi kuinka kenkä oli hörpännyt suolla toikkaroidessa vettä, mutta merinosukat tuntuivat pelastaneen tilanteen. Kolmas väitti ettei sukat haise pitkänkään käytön jälkeen pahalta. "Ja pyh", sanoin mielessäni; olenhan skeptinen kaikenlaiselle hehkutukselle. "Todennäköisesti ne on kalseat kosteana, kylmät märkänä ja haisevat yhtä pahalle kuin jalkanikin metsässä kirmaamisen jälkeen" tuumasin. Pessimisti ei pety.

Kävin lenkillä. Yllättäen sukat tuntuivatkin kuivilta ja miellyttäviltä kympin lenkin jälkeen. Kävin suihkussa ja koemielessä puin uudelleen samat sukat suihkunraikkaisiin jalkoihini. Hämmästyttävää kuinka sukat tuntuivat kaikesta huolimatta puhtailta. Jatkoin samaan tyyliin koetta kolme viikkoa.

Kolmen viikon kuluttua 336 käyttötuntia ja n. 120 lenkkeiltyä kilometriä myöhemmin jalassani oli edelleen samat sukat. Vieläkään ne eivät haisseet muulta kuin puhtaalta merinosukalta. Keskeytin käyttökokeen kuitenkin siitä syystä että ajatus kolmeviikkoa käytetyistä sukista oli ällöttävä. Vaikka niissä ei ollutkaan hajuja, tiesin kuinka paljon jalkahikeä niiden läpi oli haihtunut kokeeni aikana.

Kolmen viikon käyttötestin jälkeen...

En enää koskaan ikuna milloinkaan osta muunlaisia sukkia. Ajatelkaa kuinka ympäristöystävällisiä merino sukat ovat! Jos voin käyttää samoja sukkia kolme viikkoa, säästyy pyykistä noin 20-30 paria sukkia kolmessa viikossa. Vuodessa se on 300-500 paria! Sanotaan että tulevaisuudessa käydään sotia puhtaan veden takia. Mun sukkani ei ainkaan ole syynä moisten konfliktien kehkeytymiselle. Ja vaikka en itsekkäänä ihmisenä piittaisi pätkääkään ympäristöstä, on merino sukat käyttömukavuudeltaan 10/10! Eläköön merino sukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti