9. kesäkuuta 2016

Salomo myrsky ja Puuska takki

Tiedotusvälineet hehkuttivat ennakkoon joka tuutista hurjaa myrskyä joka riepottelisi koko Suomen polvilleen. Paljon sai Salomo tuhoa aikaan. Puita kaatui ja moni jäi sähköä vaille. Olen tietenkin pahoillani niiden puolesta jotka joutuivat myrskyn takia kärsimään. Melkoisesti sää vaihtelee. Pari päivää sitten hikoiltiin shortseissa ja nyt etelä-pohjanmaalla lämpömittari näyttää 5 astetta.

Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Myrskytuulen puhaltaessa on paras aika lähteä testaamaan ulkoiluvarusteita. Mitä kurjempi keli, sitä varmemmin Vilzu on ulkona lenkillä tai telttailemassa.


Pohjanmaan lakeuksille sopii tuuli.
Niinhän sitä sanotaan, että ei ole huonoja ulkoilu kelejä jos on hyvät varusteet. Olen samaa mieltä. Eilisen Salomo myrskyn temmeltäessä testasin lenkillä Sastan Puuska takkia. Puuska päihitti Salomon. Koko lenkin ajan pysyin lämpimänä ja kuivana. Kotiin palattuani tuumailin kuinka saisin hankittua myös Sastan Puuska housut vanhojen soft-shell housujeni tilalle. Karseastakin kelistä voi nauttia jos varusteet ovat oikeanlaiset. Arvosteluni Puuska takista löydät täältä.

8 kommenttia:

  1. Onko Puuska muka vedenpitävä. Katsoin Sastan sivulta että se on Windstopper takki. T. SV

    VastaaPoista
  2. Vaeltajankauppa.fi sivulla
    (http://www.vaeltajankauppa.fi/Sasta-Puuska-takki)
    sanotaan mm näin;
    "Takissa on neljä vetoketjullista taskua ja hyvin suojaava huppu yllättävien sadekuurojen varalle."
    Vedenpitävyyttä ei kuitenkaan luvata.
    T. SM

    VastaaPoista
  3. www.gore.com sivulla kankaan valmistaja puhuu vedenhylkivyydestä. Oma takkini hylki vettä niin, että vesi vain helmeili kankaan pinnalla. Pysyin kuivana. Ei Windstopper tietenkään vedenpitävää takkia vastaa, mutta kuoritakissa juokseminen hikoiluttaa liikaa, joten windstopper on loistava valinta hikiseen liikuntaan kurjassa säässä.

    VastaaPoista
  4. Oletko Sastalla töissä kun kehut aina vain niiden vaatteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietääkseni ei Ville ole Sastalla töissä:-). Tosin hänellä on intohimo suomalaisiin retkeily tuotteisiin:-). Ville ei kehu mitään ilman syytä:-).

      Poista
    2. Kyllä kai mun kirjoituksista voi sellaisenkin kuvan saada, mutta siis ei, en ole Sastalla töissä. Mä vaan tykkään Sastan tuotteista...

      Poista
  5. Oltiin muuten ryhmän kanssa tunturissa tuon myrskyn aikana. Hyvistä kamoista oli kyllä jeesiä:-). Klättermussen ei pettänyt:-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä kai ruotsalaisillakin pitää joku kohtalaisen hyvä merkki olla, ettei kaikki parhaat kamat tuu vain Suomesta ;-)

      Poista