14. kesäkuuta 2016

Kesäyö Kurjenkierroksella

Valoisina kesäöinä luonnossa soi melkoinen konsertti. Viime yönä nautin konsertista Kurjenkierroksen luontopolulla. Linnut lauloi ja visersi, käki kukkui ja kurjet huuteli omia kutsujaan. Lähdin matkaan auringon laskiessa ja palasin kotiin vasta aamulla.

Matkaan auringon laskiessa.
Suuntasin Levanevan poikki Särkisen tuvan suuntaan ja vietin yöni seuraillen soiden ja lehtojen elämää. Välillä meinasi onnellinen mies nukahtaa mättäälle pötkölleen. Pehmeä kanervikko, suopursun tuoksu ja lintujen kaunis liverrys olivat omiaan tuudittamaan uneen.  Hyttysten armeija onneksi piti hereillä. Oli pakko kiskoa huppu päähän jotta pääsi verenimijöiltä vähän suojaan.

Hyttyset kiusana auringon noustessa
Aamuön tunneilla keittelin kahvit hämärässä mutta tunnelmallisessa Särkisen tuvassa, sillä uni alkoi painaa silmiä väkisin kiinni. Sumpit termariin ja takaisin suolle. Tupa on kyllä hieno paikka, mutta aikomukseni ei ollut viettää yötä sisätiloissa, joten lompsin takaisin suon laidalle täytettyäni termospullon.

Keitin käyntiin kipinäpuikolla
Appi-ukkoni on oikeassa sanoessaan, että ihmiset jotka vielä kuudelta nukkuu ei tiedä kesästä mitään. Aamulla neljän ja kuuden välillä on miltei maaginen hetki kun aurinko nousee horisontista. Kesäaamuna voi kokea vahvan hengellisen elämyksen aamukahvia hörppiessä ja luomakuntaa ihaillessa.

Aamukahvit ennen kuutta.

Lisätietoja:
Kurjenkierros sijaitsee Etelä-pohjanmaalla Ilmajoen, Jurvan ja Laihian alueella. Reitit kulkevat vaihtelevassa maastossa, kuusimetsien, lehtojen ja soiden poikki. Alueella on myös tupia ja laavuja joissa on mahdollista yöpyä. Lisätietoja Levanevan reiteistä saat vierailemalla sivuilla luontoon.fi/levaneva/reitit



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti